Ligloop vir eerste indrukke

Die is vir my ‘n mooi stuk wat Daleen vir my gestuur het wat ‘n vriendin vir haar gestuur het. Ek deel dit graag met julle.

“Ek lees onlangs in ‘n boek oor neurologiese navorsing dat die basiese waarnemings funksies in ons kop al binne ‘n 20ste van ‘n sekonde ‘n indruk oor iemand kan vorm. Daardie opinie bly nog vir ‘n 5de van ‘n sekonde in die laer dele van ons brein voordat die hor denke eers begin oorneem. Die kort en die lank is dat eerste indrukke veel vinniger en ook meer blywend van aard is as wat ons dalk dink. As jy nie doelbewus ingryp op die eerste opinies wat jy oor mense vorm nie, gaan jy lewenslank ‘n “eerste-indrukke” slagoffer bly. Jou brein is ‘n fenomenale gawe van die Here, maar jy moet dit leer om reg te dink, anders loop dit haastig ‘n eie pad. Onthou, eerste indrukke oor mense is nie altyd reg nie. Dis dikwels net oorhaastige emosionele opinies. Hoor daarom wat die Spreukeskrywer s: “Wees versigtig wat jy dink. Jou denke kan jou lewe ingrypend benvloed (Spreuke 4:23).” Doen ook wat Paulus in Kolossense 3:2 s: “Rig jou gedagtes op Christus.” Laat Hy jou wys hoe om reg oor mense te dink. Doen dit! Dink lewe, nooit dood nie. Dink hoop, nooit hooploosheid nie. Dink vergifnis, nooit wraak nie.”

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Please do the math for us before you hit the “Post Comment” button. * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

F a c e b o o k   F a n   P a g e